Darłowo, 11 sierpnia 2016 roku
Typowym produktem regionalnej kuchni w Darłowie są ryby. Podawane na wiele sposobów, nad samym morzem smakują wybornie, stąd też je najbardziej polecamy naszym Turystom. Smażone, wędzone, pieczone, i gotowane widnieją w kartach menu większości lokali gastronomicznych. Specjalizują się ich obróbką oczywiście lokalne smażalnie ryb, które znajdują się po obu stronach portu w Darłówku. Na Port&Fish Day - tego lokalnego rarytasu zabraknąć nie może. Musi być i będzie promocja ryb bałtyckich. Poznacie sztukę filetowania, skórowania, patroszenia ryb. Wspólnie ugotujemy portowy gar zupy rybnej, posmakujemy rolmopsa, śledzia w oleju i śmietanie, i zastanowimy się dlaczego dorsz bywa po Grecku. Zapraszamy 20 sierpnia do darłowskiego portu, gdzie przy Basenie Rybackim odbywać się będzie impreza pn. Port&Fish Day. Start imprezy - godz. 16:00. Darłówko Zachodnie - ul. Wilków Morskich.
BPM